Låt oss inspirera dig!

På den här sidan kommer vi att samla lite av det som händer i vår värld. Det kan vara produkt- eller företagsnyheter, nya recept, matiga reportage eller filmer från våra olika arrangemang. Ambitionen är att inspirera dig att hitta nya vägar i matlagningen, så glöm inte att kika in här emellanåt. Vi lovar att bjuda på ett eller annat inspirerande guldkorn.

Lithells Signature Sous Vide -vårt nya premiumsortiment
  • Produktnyhet

  • 2016.08.02

Lithells Signature Sous Vide -vårt nya premiumsortiment

Vi tillför ingenting

Sous Vide betyder ”i vakuum” vilket är ingenting. Något vi särskilt tagit fasta på i Signature, vårt premiumsortiment. Här finns ingenting annat än saftigt, mört kött med naturliga smaker och ingenting som en driven kock inte vill ha.
I Lithells Signature Sous Vide finns ingenting som onödiga tillsatser; bara förhöjd köttsmak och textur utan tillsatt vätska.
Sparsam kryddning men ingenting som stör köttets naturliga saft och kraft. Ingenting som begränsar dig som är ute efter trendiga köttdetaljer och vill kunna sätta din signatur på rätterna. Vi tillför därför ingenting annat än ett perfekt tillagat stycke kött att jobba med, som eftertraktad Pluma, trendig Pork Brisket eller Shortribs av kalv. Övrig magi överlämnar vi till proffsen. Till dig som lagar mat!

Bläddra i Signature-foldern här

Sortiment

Klicka på produktnamnet för fullständig produktinformation.

7130 Pork Brisket, Signature
Pork Brisket, eller benfritt revbensspjäll som man också kan benämna detaljen, är fantastiskt god! Detaljen har den härliga revbensspjällssmaken, trots att den är benfri. Perfekt att glaza och värma. Detaljen är kryddad med salt och peppar och sedan tillagad varsamt i låg temperatur under en längre tid. Pork Brisket har 97% kötthalt och köttur- sprunget är Sverige.

7911 Kotlettrad, Signature
En klassisk kotlettrad att värma hel eller skivad. En perfekt lunchdetalj eller konferensrätt. Kotlettraden är kryddad med salt, peppar och lite farinsocker och sedan brynt och tillagad i låg temperatur under en längre tid. Köttsmaken och köttexturen blir väldigt framträdande genom denna varsamma tillagning.

7901 Lättrökta shortribs av kalv, Signature
Shortribsen har ett mört och ljust nötkött av kalv. De är rökta i rökskåp, kryddade med salt, peppar och farinsocker och sedan tillagade i låg temperatur under lång tid. Hett och trendigt att servera. Kött med ben blir så smakrikt och med vår mjuka tillagning genom sous vide-tekniken får du ett mycket mört och gott kött. Shortribsen har 99% kötthalt och köttursprunget är främst Sverige och Tyskland.

7903 Pluma, Signature
Pluma är en mycket het detalj på á la carten just nu. Den härstammar från Spanien och den spanska Iberico grisen. Det är en saftig och mör fjäderformad detalj från grisens framdel. Detaljen sitter som ett lock ovanpå karré och kotlett och kallas i Sverige ibland för kotlettlock. Den är saftig och har en marmorering som ger mycket smak på grillen. Pluman har 98% kötthalt och är kryddad med salt och peppar. Köttursprunget är Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:

Pernilla Andersson
pernilla.andersson@atria.com

 

Gilla Skolmat bjuder på Gränslöst goda recept!

Kontakta oss med stort som smått!

Vi stödjer BRIS - vill du vara med?!

Årets Sous Vide-kock 2017 heter Tomas Gustafsson